Китай затвори всички магазини и изпрати близо 2 млн. души на почивка. Отпуската е финансирана от държавата заради срещата на Г-20

Китай затвори всички магазини и изпрати близо 2 млн. души на почивка. Отпуската е финансирана от държавата заради срещата на Г-20
БТВ
A A+ A++ A

 

Лидерите на най-развитите икономики в света се събраха в китайския град Ханджоу, където утре започва срещата на Г-20. Форумът се провежда за пръв път в Китай, пише БТВ.

Деветмилионният мегаполис прилича на призрачен град, след като властите наложиха драстични мерки за сигурност.

Близо 2 млн. души бяха помолени да го напуснат и да отидат на почивка, финансирана от държавата. Предприятията спряха работа, за да не замърсяват небето. Затворени са и всички магазини.

„Да излезеш от вкъщи и да напазаруваш наистина е трудна работа. Но ние проявяваме разбиране. Тук са лидерите на 20-те най-големи страни в света и трябва да се гарантира сигурността им. Трябва да се представим добре, да покажем красивото лице на нашия град“, коментира Лю Вънчао, жител на Ханджоу.

Срещата е най-мащабната в историята на този формат.

В Ханджоу има представители на общо 32 страни и 26 международни организации, както и представители на близо 150 големи компании.

До официалното откриване лидерите на 20-те страни използват форума за провеждането на двустранни срещи. Засега няма яснота дали Барак Обама и Владимир Путин ще се срещнат, като най-вероятно е те да разговарят неформално в кулоарите.

#Китай #Г-20 #почивка #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »