Нападнаха Меркел: Правителството харчи повече за бежанци, отколкото за германците

Нападнаха Меркел: Правителството харчи повече за бежанци, отколкото за германците
Нова телевизия
A A+ A++ A

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли обвиненията, че правителството й прави по-малко разходи за германците заради големия приток от бежанци, съобщава Нова телевизия.

"Не сме намалили помощите за когото и да било в Германия в резултат на помощта за бежанците. Всъщност наблюдавахме социални подобрения в някои области", каза Меркел в публикувано днес интервю в германския в. "Билд".

"Продължаваме да постигаме голямата си цел да поддържаме и подобряваме качеството на живота в Германия", заяви тя ден преди важните избори в Мекленбург-Предна Померания. Меркел категорично защити решението си от преди една година да отвори границите за стотици хиляди бежанци.

Заради големия приток от бежанци и мигранти нейният рейтинг се срина до най-ниското ниво от пет години - 45 процента, но тя не показа съжаление и заяви, че ако сега бъде изправена пред същата ситуация, няма да действа по различен начин.

Сега в Германия пристигат доста по-малко мигранти заради затварянето на граници в Югоизточна Европа и споразумението между Турция и Европейския съюз за миграцията. 

#обвинения #правителството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"