Македонският парламент избра новото правителство

Македонският парламент избра новото правителство
Източник: m.focus-news.net
A A+ A++ A

 

Македонският парламент избра преходното правителство съгласно споразумението между четиримата политически лидери, което ще трябва да организира предсрочните парламентарни избори на 11-ти декември тази година, предаде БГНЕС.

В кабинета, ръководен от премиера Емил Димитриев, опозиционният Социалдемократически съюз /СДСМ/ ще има няколко министерства и зам.-министри. Това са Оливер Спасовски, който е избран с гласовете на 95 депутати за министър на външните работи, и Форсина Раменска – за министър на труда и социалната политика. Нейната кандидатура бе подкрепена от 94 народни представителя.

СДСМ също така ще има и няколко заместник-министри: Кире Наумов на финансите, Александър Кирацовски на информационното обслужване и администрацията и Любчо Николовски на земеделието, водите и горите.

Съгласно споразумението 100 дни преди вота в държавната телевизия МТВ СДСМ ще назначи свой главен редактор - Санта Аргирова. Държавната избирателна комисия обяви, че е готова с окончателния избирателен списък.

БГНЕС припомня, че четиримата лидери Никола Груевски /ВМРО-ДПМНЕ/, Зоран Заев /СДСМ/, Али Ахмети /ДСИ/ и Мендух Тачи от ДПА на 31-ви август постигнаха споразумение за провеждане на избори на 11-ти декември. И четиримата постигнаха съгласие, че в страната има условия за провеждане на честни, демократични и свободни избори.

#македонският парламент #четиримата политически лидери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »