Испания призова Венецуела за референдум по оставката на президента

Испания призова Венецуела за референдум по оставката на президента
Източник: www.manager.bg
A A+ A++ A

 

Министерството на външните работи на Испания смята, че вчерашната мащабна протестна акция в столицата на Венецуела показва необходимостта час по-скоро да се проведе всенародно допитване относно оставането на власт на държавния глава Николас Мадуро, предаде БГНЕС.

В изявление на външното ведомство в Мадрид се казва, че мирният протест е показал за пореден път, че венецуелският народ иска мирно решение на кризата чрез гласуване и при зачитане на конституцията.

Мнението на външното министерство в Мадрид е, че митингът е потвърдил „народната подкрепа” за провеждането на референдум и избирателната комисия трябва да го насрочи преди края на годината.

Опозицията нарече вчерашния протест „Щурм на Каракас” и обяви, че на 7 и на 14 септември ще има нови демонстрации във всички големи градове.

Като цяло „Щурмът на Каракас” премина спокойно, но на места имаше сблъсъци между полиция и демонстранти, при които органите на реда използваха сълзотворен газ.

Самият държавен глава Мадуро обяви, че само на 500 метра от президентския дворец „Мирафлорес” е бил открит цял лагер с въоръжени лица. 

#Венецуела #Николас Мадуро #Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"