Ненчев: Ако Трайков не стигне до балотаж, РБ ще подкрепи ГЕРБ

Ненчев: Ако Трайков не стигне до балотаж, РБ ще подкрепи ГЕРБ
Източник: bradva.bg
A A+ A++ A

 

Ако Трайчо Трайков не стигне до балотаж, съвсем естествено е Реформаторският блок да подкрепи кандидата на ГЕРБ. Това заяви пред медиите в НС министърът на отбраната Николай Ненчев в коментар за предстоящата президентска кампания за изборите, предаде БГНЕС.

Част от управленската коалиция са подписали споразумение, повечето партньори от РБ са в семейството на ЕНП, от което се подразбира и отношението към ГЕРБ. По повод кандидатурата на Трайчо Трайков за президент, Ненчев смята, че след като го е подкрепил толкова категорично, означава, че е взел предвид всички обстоятелства и счита, че той ще бъде добър кандидат.

„Има много голям потенциал, а дали е избираем зависи от всички нас, партньорите от РБ “, подчерта той. И добави, че това зависи от кампанията, която ще бъде осъществена и от усилията, които е длъжна да положи всяка една от партиите в РБ. Заради искането към прокуратурата да се самосезира във връзка с изказване на ген. Румен Радев, Ненчев поясни, че му се струва неприемливо български действащ генерал да прави подобни изявления. „Вие знаете, че НС е законодателен орган и България е парламентарна република и законите са за това да се спазват. Когато генерал, който и да е той направи изказване против решение на НС или още повече твърди, че не го приема, за мен е обезпокоително“, коментира Ненчев.

#Трайчо Трайков #Реформаторският блок #ГЕРБ #НС #ЕНП #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"