Националният по волейбол за девойки - 4-ти в групата след мача със Словакия

Националният по волейбол за девойки - 4-ти в групата след мача със Словакия
Източник: www.sportal.bg
A A+ A++ A

 

Националният отбор по волейбол за девойки до 19 години отстъпи на Словакия с 2:3 гейма в последния си мач от предварителна група 1 на Европейското първенство в Словакия и Унгария, предаде БГНЕС.

Така нашите момичета останаха четвърти в групата и ще срещнат Италия за разпределение на местата от пето до осмо. Треньорът на тима Димо Тонев изрази разочарованието си от загубата в този мач, а ето още какво каза той за volleyball.bg след изгубения двубой:

„Една от причините да загубим е, че се подведохме по приспивното темпо на домакините. През цялото време им говорех за това да не се водят по това темпо, защото домакините така са свикнали да играят. Нашият отбор трябва да играе на по-високо темпо. Да се развикат, да се раздвижат вътре и т.н. Не говоря за технически грешки, а вътре да има желание и мотивация. Някой вътре да тръгне и да поведе отбора.

Другото са многото грешки, които направихме пак. Без да имаме основание да ги правим. Съперникът не ни принуждаваше да правим грешки. Разбирам, ако са ни били силен сервис, но той бе лек и пак имаме много грешки“.

„След това загубените сервиси от наша страна. Загубихме 24 сервиса! Това е един гейм подарен на съперника. Казах им само да вкарват началния удар, защото словачките нямат големи нападателки, които да ни нападнат така, че да не можем да извадим отзад. И наистина извадихме топки и ги хванахме ги на блок. Но 24 сгрешени сервиса, това е страшно много. Правих смени, вадих ги вън да видят какво правят, донякъде подейства. След края на третия гейм, когато поведохме с 2:1, им говорех постоянно, че четвъртият трябва да го вземем, не да чакаме тайбрека, но никой не поде инициативата, никой не се раздвижи. Така че това е положението, продължаваме за пето -осмо място, като срещаме Италия“. 

#Словакия #Националният отбор по волейбол за девойки #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"