Борисов в НС с отговори за Черноморския регион

Борисов в НС с отговори за Черноморския регион
Източник: ureport.bg
A A+ A++ A

 

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в парламентарния контрол с отговор на един въпрос – за политиката на правителството за гарантиране на балансите и сигурността в Черноморския регион, предаде БГНЕС.

В средата на юни, когато Румъния предложи да има обща флотилия, в която да участват освен Румъния и България и Турция, Борисов заяви, че “страната ни няма да стане част от подготвения черноморски фронт срещу Русия", като уточни, че това би довело до военен конфликт, който той няма да допусне. Тъй като преди неговото изявление военният министър Николай Ненчев и президентът Росен Плевнелиев бяха подкрепили публично идеята на Румъния, Борисов проведе спешна среща с тях и тримата излязоха със съвместно изявление. "Винаги съм казвал, че искам да виждам в Черно море платноходи, яхти, големи кораби с туристи, а не да се превръща в арена на военни действия", заяви Борисов. Той коментира още, че министрите на отбраната и външните работи са давали напразни надежди, без да го информират ще имат проблеми.

По време на петъчния контрол премиерът ще трябва да даде пояснения пред народните представители каква точно е политиката на България по въпроса.

Енергийният министър Теменужка Петкова ще трябва да огласи общата стойност на изградените основна строителна площадка и спомагателни бази и съоръжения на територията на площадката АЕЦ "Белене".

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева ще даде пояснения как ведомството й прилага принципа "Парите следват ученика" при финансирането на училищните институции.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на въпроси за строителството на различни обекти. Петър Москов, министър на здравеопазването ще обясни защо в селата няма аптеки и как се заплаща извънредният труд в Министерството на здравеопазването. Към министъра има отправен въпрос относно задължения на НЗОК към чуждестранни фондове и здравни каси, осигурили здравни услуги на български граждани в Европейския съюз.

Николай Ненчев, министър на отбраната ще каже какво е състоянието на сухопътни войски и какво е бъдещето на въоръжените сили на Република България.

#Бойко Борисов #Черноморския регион #Румъния #България #Турция #Теменужка Петкова #Меглена Кунева #АЕЦ "Белене" #Лиляна Павлова #Петър Москов #Европейския съюз #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »