"Газпром" очаква разрешение за проучването на „Турски поток“

"Газпром" очаква разрешение за проучването на „Турски поток“
Източник: obshtestvo.net
A A+ A++ A

 

"Газпром" и Турция се договориха в най-близко време холдингът да получи разрешение за проучване на проекта „Турски поток“, заяви пред журналисти Алексей Милер, предаде БГНЕС.

Очакваме да получим потвърждение, че всички разрешения, които бяха дадени на времето на „Газпром“ за „Южен поток“ в турската икономическа зона, ще важат за „Турски поток“, заяви ръководителят на „Газпром“. Той води преговори в Истанбул по енергийното сътрудничество между Русия и Турция.

По думите на Милер газовият концерн обмисля и изграждането на електроенергийни обекти в рамките на „Турски поток“. „Засега се прави анализ от гледна точка на структурата на потребление“, поясни той. .

На свой ред руският министър на енергетиката Александър Милер заяви, че пътната карта по проекта може да бъде съгласувана през октомври.

"Тя сега се намира на фаза съгласуване, става дума за пътната карта по реализирането на проекта за изграждането на тръбопроводна инфраструктура по дъното на Черно море в Турция“, изтъкна министърът на регионален енергиен форум във Владивосток, руският Далечен изток. Разчитаме документът да бъде съгласуват през октомври, добави той.

Проектът предполага строителство на газопровод през Черно море до европейската част на Турция и по-нататък до границата с Гърция. Дължината на морската част е 910 км, а на сухопътната част по турска територия - 180 км. Общата стойност на проекта се оценява на 11,4 млрд. евро. 

#"Газпром" и Турция #Турски поток #Южен поток #Истанбул #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"