Руски миньори на гладна стачка. Не са получили заплати

Руски миньори на гладна стачка. Не са получили заплати
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

Едноседмичната гладна стачка на руски миньори от компанията "Кингкоул" в Ростовска област вече обхвана 175 души, съобщи представителят на инициативната група Николай Надкернични, предаде БГНЕС.

Досега в гладната стачка участваха 70 души. Но последните дни още 100 души се присъединиха към нея, подписвайки масово уведомление до прокуратурата. Това са миньори, които не са получили заплати.

Надкернични добави, че е извикана бърза помощ за трима гладуващи, на които е препоръчано да спрат протеста, но те отказали.

Според него на 500 миньори от компанията са изплатени 4,7 млн. рубли, „но това е много малко“ (1 евро е 72,68 рубли - ред.) По данни на ОАО "Регионална корпорация за развитие", която извършва изплащането на заплатите, 631 миньори са получили заплати, но за периода април-май 2015 година

Миньорите от "Кингкоул" обявиха масова гладна стачка миналата седмица заради неизплатени заплати за 300 млн. рубли. Според ръководството на Ростовска област не е възможно да се изплатят парите от резервния фонд, както настояват миньорите, защото това не е предвидено в законодателството. В същото време местните власти заедно с министерството на труда уверяват, че търсят други юридически опции за разрешаване на проблема. 

#гладна стачка #175 #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"