Турция предотврати готвен самоубийствен атентат от ИДИЛ

Турция предотврати готвен самоубийствен атентат от ИДИЛ
Нова телевизия
A A+ A++ A

 

Турските власти заловиха трима терористи от ИДИЛ, които готвели самоубийствен атентат, съобщава Нова телевизия. Арестът е бил в рамките на специализирана операция в югоизточната турска провинция Газиантеп.

Двама от тях са в списъка на издирваните и за главите им бе обявено възнаграждение общо в размер на 900 млн.турски лири, съобщава Анадолската агенция. При претърсването в дома им са открити 20 кг експлозиви, жилетки за самовзривяване, 3 ръчни гранати и 1 пистолет.

Сред арестуваните е и съпругата на единия терорист, която е сестра на атентатора-самоубиец Юнус Дурмаз от 19 май т.г. в Газиантеп. Според изявлението на валийството, Гамзе Демир е следена от властите заради роднинската й връзка с терориста Дурмаз, както и заради съпруга й, боец от ИДИЛ. 

Арестуваният при днешната операция Талха Гюнеш е известен на службите за сигурността като Химика-бомбаджия, участвал в подготовката на експлозивите и в организирането на атентати в Газиантеп и страната. Той, Гамзе Демир и съпругът й Абдулмуталип Демир бяха изправени пред съда, който им наложи постоянна мярка за неотклонение и ги прати зад решетките.

По-рано днес многобройни спецчасти на полицията и бронирани автомобили блокираха района около джихадистка квартира в един от кварталите в Газиантеп. Паркирала кола събуди подозренията на антитерористите и след проверка тя бе изтеглена от мястото с платформа, припомня агенцията.

#заловиха #ИДИЛ #самоубийствен атентат #специализирана операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници