Сигнализират за фиктивни стада в Ловечко

Сигнализират за фиктивни стада в Ловечко
Източник: lovechnews.bg
A A+ A++ A

Животновъди от Ловешко сигнализираха, че в региона има фиктивни стада, за които собствениците им получават неправомерно държавно подпомагане. От Областния консултативен съвет по животновъдство са уведомили прокуратурата и икономическа полиция за установените нарушения, предаде БНР. 

На днешното заседание на областния консултативен съвет по животновъдство в Ловеч председателят му Йочко Йочев разкри някои от случаите на злоупотреби и обвини за тях и началника на отдел "Здравеопазване на животните“ в Областната дирекция по безопасност на храните д-р Огнян Гечев.

"Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) е най-корумпираната организация. Един животновъд посочил, че има 80 овце и взима пасища 1000 декара в село Карлуково, Луковитско. Направихме проверка и се оказа, че човекът има 27 овце. В Угърчин човекът пет години играе с 200 крави. На участъковия лекар началникът на дирекция "Здравеопазване на животновъдството“ в Ловеч д-р Огнян Гечев му забранява пет години да му влиза в обекта да му прави проверка", коментира Йочев.

Той поясни още, че проверките са разпоредени от директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч д-р Росен Федерчев. "Влизат в обекта и се оказват 12 крави, две, от които са без варка. В жалба от село Градежница, общинаТетевен, е посочено, че в 40 кв. м. помещение отглеждат 200 пъдпъдъка, 40 коня, 130 крави, 90 овце и прави проект за милион. Правим му също проверка и също няма животните. Започва се от София да се заплашва д-р Федерчев, че ще го уволнят, ще го накажат".

Росен Федерчев е в болнични, а д-р Гечев в отпуск. Временно изпълняващият длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч Диана Симеонова отказа коментар.

#Ловеч #БАБХ #София #Диана Симеонова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »