ММС ремонтира сградата на спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна

ММС ремонтира сградата на спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна
Източник: www.focus-sport.net
A A+ A++ A

 

Мащабен ремонт ще бъде извършен на сградата на спортно училище “Георги Бенковски” във Варна. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на церемонията по откриването на учебната година в училището. “В Министерство на младежта и спорта планираме ремонта отдавна и съм щастлив, че тази година ще започнем реализацията на този голям проект. Ще бъде санирана цялата сграда и след една година ще имате съвсем нов учебен корпус”, каза Кралев. Проектът на стойност 2 700 000 лв. включва ремонт, реконструкция и въвеждане на мерки по енергийна ефективност и се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020, предаде БГНЕС.

С изключително сериозно присъствие на ВИП гости бе открита новата учебна година в спортното училище „Георги Бенковски“ във Варна. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, областният управител Стоян Пасев и зам.-кметът Коста Базитов бяха част от тях. Представители на Община Варна, много треньори, спортисти и всички преподаватели на школото посрещнаха новите ученици. Във варненското спортно училище учат 545 деца, които практикуват 18 вида спорт. "На всички ученици искам да пожелая да бъдат изключително старателни“, се обърна министър Кралев към учениците.

„Не забравяйте, че това училище е една от люпилните за шампиони на България. Много имена, които са вдъхновявали всички българи, са тръгнали от училище "Георги Бенковски". Следвайте техния пример, вдъхновявайте се от тях. Дано на следващите европейски, световни или олимпийски игри имаме повече медалисти от вас. На учителите искам да пожелая да бъдат много търпеливи, да се грижат за нашите таланти. На треньорите - също успешна спортна работа. Да не забравяме, че за да постигнем големи спортни успехи трябва точно в този период на изграждане на спортистите да се положат много усилия", завърши Кралев.

#Красен Кралев #Министерство на младежта и спорта #ОП „Региони в растеж“ #ВИП #Стоян Пасев #Коста Базитов #учителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници