Ненчев: Ако сме втори или трети, ще подкрепим ГЕРБ на втори тур

Ненчев: Ако сме втори или трети, ще подкрепим ГЕРБ на втори тур
Източник: www.dailypress.bg
A A+ A++ A

 

С цялата сигурност може да заявим, че ако сме втори или трети ще подкрепим кандидата на ГЕРБ на втория тур. Това е сигурно. Това заяви пред журналисти министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, предаде БГНЕС.

Ненчев определи като големи шансовете на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев да стигнат до втори тур на изборите. „Имаме достойни кандидати, които отговарят на нашите изисквания”, добави лидерът на БЗНС.

От друга страна Ненчев заяви, че на днешната среща на РБ с премиера Бойко Борисов са били коментирани редица въпроси, свързани с новия политически сезон. „Съществено внимание отделихме на сектор сигурност и отбрана така, че съм много доволен от днешната среща. Както винаги получавам пълна подкрепа от страна на премиера и на колегите, които бяха част от днешния съвет”, подчерта Николай Ненчев.

Запитан дали това, че Трайков е бил министър в кабинета на ГЕРБ, беше уволнен заради скандал с плаж в Катар, би могло да смути избирателите, Ненчев заяви, че не намира нищо смущаващо. „Трайчо Трайков беше част от гражданския съвет много дълго време. Работили сме както на изборите за европарламент, така и на парламентарните, той е общински съветник от квотата на РБ”, посочи Ненчев.

Съвместната охрана на въздушното пространство на България заедно със САЩ за една седмица експериментално ще започне на 9 септември. „В много напреднала фаза сме в разговора с Полша, надявам се да постигнем споразумение”, добави Ненчев. Той добави, че на този етап няма калкулации колко ще струва съвместното дежурства с поляците. „На този етап бихме могли да поемем храната и настаняването. За горивото се уточнява. Нямаме все още завършен документ”, посочи военният министър. „Досега Полша изпълнява перфектно договореностите си, ще имаме два двигателя. Силно вярвам, че до края на годината ще имаме още готови двигатели за още 6 МИГ-29”, заяви министърът на отбраната.

Относно по-нататъшния етап от процедурата за нови изтребители, Ненчев посочи, че е в напреднал етап, но иска да чуе мнението и на новия командир на ВВС, който ще бъде вероятно между 10 и 15 септември. Непосредствено след това ще започнем в определените срокове да придвижваме документите и разговори, допълни той. 

#ГЕРБ #БЗНС #Николай Ненчев #Трайчо Трайков #Съби Събев #РБ #Бойко Борисов #Катар #България #САЩ #Полша #МиГ-29 #ВВС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"