Реформаторският блок предложи Трайков за кандидат-президент (обновена)

Реформаторският блок предложи Трайков за кандидат-президент (обновена)
Източник: vevesti.bg
A A+ A++ A

 

Председателският съвет на реформаторския блок предлага Трайчо Трайков за кандидат-президент и ген. Съби Събев за кандидат за вицепрезидент. Изпълнителният съвет трябва да утвърди кандидатурата, предаде БГНЕС.

Съпредседателят на блока Найден Зеленогорски уточни, че генерал Събев е най-доброто решение за вицепрезидент на този етап.

Процедурата беше Председателският съвет да предложи решение на Изпълнителния съвет, който решение да бъде потвърдено от него. Зеленогорски не каза на коя дата ще бъде заседанието на Изпълнителния съвет, но заяви, че на него ще бъде поканен Трайчо Трайков.

Зеленогорски допълни, че решението за кандидатурата на Трайков е било взето с консенсус.

Запитан дали структурите на РБ ще възприемат кандидатурата на Трайчо Трайков и как се възприема от тях, Зеленогорски посочи, че партиите в РБ са постигнали съгласие около тази двойка. „Ако тя бъде утвърдена от изпълнителния съвет, в което се надявам, всички ние ще работим активно за успеха на президентските избори”, добави той.

На въпрос дали при срещата с премиера по-рано днес е било обсъждано, ако се стигне до балотаж ГЕРБ ще подкрепи на РБ или обратното, Зеленогорски посочи, че на срещата основно е било говорено за приоритетите, новия политически сезон. „Потвърждаваме волята и увереността си да продължим активно реформите, да ги задълбочим, и да направим всичко възможно мандатът да бъде пълен. Разбира се, в рамките на ЕНП сътрудничеството ни ще бъде дълготрайно, надяваме се и в бъдеще. Що се отнася до президентските избори няма нищо по-естествено от това ЕНП да имаме взаимна подкрепа на втория тур, което значи подкрепа за този кандидат, който отиде на балотаж”, каза Зеленогорски. С премиера говорихме много неща, основно говорихме и най-вероятно много скоро ще излезе текст, в който потвърждаваме приоритетите си за нашето управление до края на мандата и нашата увереност и воля, че е направим усилия да има дясноцентристки президент на България, евроатлантически ориентиран и да довърши мандата си до край.

На въпрос дали РБ ще продължи да разчита на анти ГЕРБ кампания, Найден Зеленогорски посочи, че РБ ще направи всичко възможно това да бъде кампания, в която преди всичко ще има позитивно звучене. Нашият голям опонент е БСП и левицата, и опитът им да променят евроатлантическата ориентация на България, което няма да го допуснем, зарече се съпредседателят на РБ. 

 

 

#Зеленогорски #Найден Зеленогорски #Съби Събев #Трайчо Трайков #ЕНП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »