Божилов: Подцениха резултатите ни в Рио

Божилов: Подцениха резултатите ни в Рио
Източник: www.sportal.bg
A A+ A++ A

 

"Има подценяване на нашия резултат в Рио. След операцията ми сложиха импланти, въобще не се знаеше дали тази година ще се върна в лодката", заяви гребецът Георги Божилов, който заедно с партньора си Кристиян Василев завърши на 9-то място на двойка скул в Рио де Жанейро. Днес двамата споделиха своите впечатления от Олимпийските игри на пресконференция в Пресклуб България, предаде БГНЕС.

"Действително 9-о място в крайното класиране на Олимпийските игри не е кой знае какво, но все пак това бяха 13-те най-добри лодки в света. В тази дисциплина при мъжете беше събран 50 на сто от световния елит. Жестоката контузия с операция, която преживя Георги през последните месеци, доведе до пропуснати стартове, което много ни ощети. Ние влязохме на олимпийския канал в Рио с един-единствен старт. Пропуснатите 3 Европейски купи ни костват много", коментира Петър Аргиров, треньор на двамата.

"Има подценяване на нашия резултат в Рио", категоричен бе Георги Божилов. "След операцията ми сложиха импланти, въобще не се знаеше дали тази година ще се върна в лодката. В средата на сезона, месец и половина бях превързан”, върна лентата състезателят. “Ние си знаем какво бе това 9-о място. Георги направи чудо!”, каза неговият партньор Кристиян Василев. Той подчерта още, че миналата година на Световното първенство сред 30 лодки, нашата беше 11-а и спечели олимпийска квота.

"Ако 2015 г. не бяхме хвърлили всички усилия да спечелим квотата, а бяхме се насочили изцяло към европейското първенство, на което само 60 стотни разделиха Божилов-Василев от медал, сега те щяха да са с по-големи заплати", сподели Аргиров. "С 350 лв. месечна заплата един спортист не може да е елитен. Той е сгазен. Толкова се полага от държавата съгласно системата за оценяване на високите спортни постижения – не се вземат предвид олимпийски квоти и състезания за световни купи. Годишният бюджет на двойката скул е 17 600 лв, които включват всички лагери и състезания", допълни треньорът. 

#Рио #Рио де Жанейро #олимпийските игри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »