Тимошенко против бойкота на Евро 2012

Тимошенко против бойкота на Евро 2012
Тимошенко нарече лоша идея бойкота, подкрепян от редица западни политици. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият украински министър-председател Юлия Тимошенко е против бойкот на Европейското първенство по футбол в Украйна заради условията, при които тя излежава присъда в затвора.

Това съобщи заместник-председателят на Европейския парламент Яцек Проташевич, който посети Тимошенко в болницата в Харков, съобщиха ДПА и „Медиапул“.

Тимошенко нарече лоша идея бойкота, подкрепян от редица западни политици, каза Проташевич.

„Тя ги моли да не го правят. Усеща се, че е подложена на огромен психологически натиск“, добави полският евродепутат пред украински медии.

Тимошенко се лекува в болница в Харков от болки в гърба под наблюдението на германски лекар.

Първенството започва във Варшава на 8 юни, а финалният мач ще бъде в Киев на 1 юли.

Бойкот на Евро 2012 вече подкрепиха политиците от Швеция, Холандия, Австрия, Италия, Белгия както и Европейската комисия. Има минимална вероятност също Испания да не играе във финалната фаза на шампионата на Стария континент.

България няма да се включи в бойкота на Европейското първенство по футбол, обяви в средата на май министърът на външните работи Николай Младенов.

Премиерът на Украйна Микола Азаров определи призивите на множество европейски политици за бойкот на Европейското първенство като оскърбление за украинския народ.

#Юлия Тимошенко #министър-председател #Украйна #Европейското първенство по футбол #Евро 2012 #Европейския парламент #Харков #Варшава #Киев #Швеция #Холандия #Австрия #Италия #Белгия #Европейската комисия #България #Николай Младенов #министър на външните работи #Микола Азаров #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"