Цветанов: Първо национално единство сред политиците, после сред избирателите

Цветанов: Първо национално единство сред политиците, после сред избирателите
A A+ A++ A

 

„Опазването на границите не е само приоритет на ГЕРБ, а на всички политици и на всички граждани. България е в деликатна ситуация и хората трябва да могат да се доверят на властта и на експертите”. Това заяви днес от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация, съобщи БГНЕС.

В навечерието сме на съдбоносен политически сезон. Ние сме длъжници на нашите работодатели - избирателите, поясни Цветанов. Той упрекна партии в политически егоизъм без да ги назовава и заяви, че през последните седмици виждаме как политически формации не намериха формула на своите политически интереси. Това няма как да не отблъсне българския избирател, според него. Промяната на политическите стойности не е от днес и вчера и нямаме право да подценяваме реалните заплахи, но нямаме право и да ги хиперболизираме, подчерта Цветанов.

Партньорски и опозиционни партии си правят политически актив само като критикуват управляващите, продължи той. Според Цветанов атаките са безпринципни, резултат от политическа неадекватност, безотговорност и незачитане на националния интерес. Нека си поставим за цел да търсим единство първо сред политиците, а после сред хората в обществото, призова политикът.

Няма да прекратяваме законодателната си активност по отношение на съдебната реформа, обеща Цветанов. И се спря на част от подготвените закони от управляващите през новия политически сезон.

Да търсим национално единство на първо място сред политиците, а след това сред избирателите.

Ние имаме ресурса и волята да направим промените, всякакви обвинения в забавяне на съдебната реформа идват от онези, които нямат власт и желание да я направят. За ГЕРБ реализирането в пълен обем на съдебната реформа е от изключителна важност. Вярвам, че това ще бъде огромна крачка към подобряване имиджа на България. Тази сесия предстои да приемем държавния бюджет и бюджета на НЗОК. Усилията на ГЕРБ са насочени към намаляване на дефицита, пряко свързано с намаляване на държавния дълг, добави Цветанов.

По отношение на външната политика, той каза, че искат да разширят взаимно изгодните партньорства на България с ЕС. Очакваме нови възможности за инвестиции за рекламиране на България като добро място за правене на бизнес, добави Цветанов.

По темата за президентските избори, Цветанов заяви, че му се иска бъдещият президент на България да го мисли не като политическо лице, победило в изборната надпревара, а като за перспективен, добър държавник. Най-важното е да проявим разум и да не даваме път на нездравословните предизборни емоции. Вероятно ще има много екзотични и интересни кандидати, но ни трябва човек, който ще се води от принципите на отговорност и справедливост.

ГЕРБ ще проведе агитацията си изцяло в интерес на високата информираност на избирателите, без черен пиар и политически нападки. Това е пътят към запазване стабилността на България, да работим по този начин в интерес на гражданите, каза още Цветанов. 

#ГЕРБ #единство #избиратели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »