Две досъдебни производства срещу каналджии са образувани в Царево

Две досъдебни производства срещу каналджии са образувани в Царево
Източник: e-burgas.com
A A+ A++ A

Две бързи досъдебни производства срещу каналджии са образувани в Районната прокуратура в Царево. Двама мъже от София и трима афганистанци са задържани при транспортирането на група от 20 чуждестранни граждани, преминали незаконно границата ни, предаде БНР. 

Районната прокуратура в Царево е започнала бързо досъдебно производство срещу Петър Цветков и Георги Каравачев от София. Те са обвинени затова, че в съучастие като съизвършители с цел имотна облага са помогнали на група от 20 граждани от Афганистан и Пакистан да преминат нелегално границата ни.

Групата се е предвиждала с микробус и е задържана  на главния път Бургас - Царево край Китен. Срещу Георги Каравачев има заведени 12 досъдебни производства като 3 от тях са за канлджийство, а останалите за управление на автомобил без шофьорска книжка. Цветков и Каравачев са задържани в следствения арест за 72 часа. 
 
По същото време при заградителни мероприятия, гранични полицаи от Царево са задържали трима граждани на Афганистан, които първоначално са превели през границата ни групата от 20 чужденци. Единият от задържаните вече е бил регистриран и настанен в Центъра  за бежанци в  Елхово. Установено е, че той е ръководел действията на другите двама афганистанци.
 
Тримата задържани се намират в граничното полицейско управление в Царево.

#досъдебни производства #каналджии #двама #София #Афганистан и Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »