Общи патрули срещу незаконната миграция от гръцки и български граничари?

Общи патрули срещу незаконната миграция от гръцки и български граничари?
A A+ A++ A

 

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и гръцкият й колега Николаос Тоскас разговаряха за миграционните процеси и средата за сигурност по време на работна среща в София. Вътрешните министри обсъдиха създаването на съвместни патрули за противодействие на нелегалната миграция, каналджийството и престъпността по българо-гръцките гранични райони, съобщава БГНЕС.

По време на разговорите Бъчварова подчерта позицията на България, че трябва незабавно да започнат преговори на ниво ЕС за изработването на необходимите стъпки за реализирането на Споразумението между ЕС и Турция в областта на миграцията, съобщиха от МВР.

От ключово значение е да заработят механизмите за реадмисия, подчерта още тя. Високото ниво на сътрудничеството между България и Гърция е оценено като положително за целия ЕС, това стана ясно по време на посещението в Германия, добави министър Бъчварова пред гръцкия си колега.

Българският и гръцкият вътрешен министър обсъдиха конкретни мерки за допълнително засилване на сътрудничеството между двете страни по линия на сигурността и правоохраната.

Допълнително подсилване на обмена на изпреварваща информация за евентуални нови тенденции и подготвяни опити за незаконно преминаване на общата граница, работата на съвместния контактен център на ГКПП Промахон, както и предстоящия старт на работата на тристранния център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция на ГКПП Капитан Андреево бяха фокус на разговорите, наред с осъществяването на съвместните патрули за гранично наблюдение. Те обсъдиха и възможностите за осъществяването на контрола и засилването на сътрудничеството в борбата с тероризма.

В срещата участваха заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, главният-секретар на МВР гл. комисар Георги Костов и началник-щаба на Щаба на гръцката полиция генерал-лейтенант Захарула Цириготи.

#Вътрешният министър Румяна Бъчварова #Николаос Тоскас #миграционните процеси #сигурност #незаконна миграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"