Цецка Цачева отрече да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Цецка Цачева отрече да е кандидатът на ГЕРБ за президент
Източник: pravda.bg
A A+ A++ A

 

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че тя не е кандидатът на ГЕРБ за президентския пост. Има достатъчно силни кандидатури, увери Цачева и припомни, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде оповестена в края на септември месец, предаде БНР.

"Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост", коментира Цачева.

Председателят на парламента увери, че се спазват сроковете, разписани от Изборния кодекс. Целесъобразно е през последната седмица преди президентските избори да няма пленарни заседания, за да не се използват за предизборна агитация и да не се създава неравнопоставеност с непарламентарно представените партии, каза още Цецка Цачева. 

Относно настояването на БСП Бойко Борисов да бъде изслушан от парламента след срещите му с турския президент Реджеп Ердоган и германския канцлер Ангела Меркел Цачева коментира, че до момента в НС няма внесено такова искане и посъветва Корнелия Нинова да се фокусира върху кандидат-президентската двойка на левицата.

Цачева прогнозира за натоварена и политически драматична есенна сесия на парламента, а акцентите ще бъдат продължаващата работа по антитерористичния и антикорупционния закон, по изцяло новия законопроект за концесиите, както и приемането на държавния бюджет за 2017 година и на бюджетите на НЗОК и НОИ.

Председателят на парламента изрази очакванията си спорният текст за анонимните сигнали в антикорупционния закон да отпадне.

 

#Цецка Цачева #ГЕРБ #Народното събрание #Изборния кодекс #БСП #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »