Лалова: Мога още да развия своите резултати

Лалова: Мога още да развия своите резултати
Източник: www.sportal.bg
A A+ A++ A

 

"Смятам, че мога още да развия своите резултати и защото не смятам, че един спортист, който е достигнал толкова трудно до едно хубаво ниво, би захвърлил цялата си работа и целия си труд, само защото са свършили Олимпийските игри", сподели Ивет Лалова, която по-рано този месец се представих страхотно на Олимпиадата в Рио де Жанейро и стигна до финала на 200 метра, предаде БГНЕС.

За българската спринтьорка това бе 4-то участие на Олимпийски игри, но тя заяви, че не мисли за отказване от спорта. "Подготовката за следващата Олимпиада започва от първия ден след последното бягане в Рио. За мен нещата не са разделени. Знаем, че в атлетиката, за съжаление, подготовката за една Олимпиада и за всяко едно състезание не става за седмица или месец, а то е един безкраен процес, който не може да бъде нарушаван прекалено дълго време. Не съм говорила преди Рио за отказване, защото смятам, че мога още да развия своите резултати и защото не смятам, че един спортист, който е достигнал толкова трудно до едно хубаво ниво, би захвърлил цялата си работа и целия си труд, само защото са свършили Олимпийските игри", коментира Лалова.

Спринтьорката сподели, че контузията, която я мъчеше по време на Игрите в Рио, вече е отшумяла. "Имах около една седмица пълна почивка. Тези пътувания и този едномесечен престой в Южна Америка се отразява тежко на организма. Тази седмица ми беше необходима, за да се почувствам добре и да възстановя от самите бягания на Олимпиадата. Вече съм добре, слава Богу, не беше нещо сериозно, просто се случи в неподходящ момент".

Лалова коментира и града-домакин на Олимпийските игри, който бе подложен на сериозни критики от спортисти и гости. "Когато търсиш хубавото, нещо различно, или дори екзотично, виждаш хубавото. Така аз видях и запомних Рио - тези цветове, аромати, природа, животни, весели хора. Опитах да преглътна и да не виждам толкова целия контраст. Мога да кажа, че Рио е много богат и колоритен", сподели Ивет. 

#олимпийските игри #Ивет Лалова #Олимпиадата в Рио де Жанейро #контузията #Южна Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »