БЧК изпраща 5000 евро в помощ на пострадалите от земетресенията в Италия

БЧК изпраща 5000 евро в помощ на пострадалите от земетресенията в Италия
Източник: nova.bg
A A+ A++ A

 

Ръководството на Българския Червен кръст реши да подпомогне пострадалите от разрушителните земетресения в Италия с 5000 евро, които се предоставят на Италианския Червен кръст, съобщиха от БЧК, предаде БГНЕС.

До момента бедствието взе близо 300 жертви, а повечето от оцелелите са останали без дом. Най-сериозни са пораженията в централната част на страната и хиляди жители от засегнатите райони са евакуирани.

Българският и Италианският Червен кръст поддържат от десетилетия тесни връзки и осъществяват сътрудничество в различни сфери на червенокръстката дейност. 

По-рано днес стана ясно, че и Националният исторически музей (НИМ) се присъединява към призива за солидарност с пострадалите след земетресението в Италия.

От музея ще дарят приходите, които ще бъдат събрани в Деня на Съединението, когато се очаква да има най-много посетители. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати пострадали в областта Лацио.

Националният исторически музей призовава и други български музеи да се присъединят към тази акция, като припомня, че много от разрушените сгради в пострадалите села и градчета са паметници на културата.

 

#Българския червен кръст #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници