Станишев: Не съм тапа за шампанско

Станишев: Не съм тапа за шампанско
Лидерът на БСП посочи, че партията винаги се е консолидирала около общата кауза – да се спечели доверието на хората против управлението на ГРЕБ. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Не се чувствам като тапа за шампанско, а партията не е бутилка, отговори преизбраният председател на БСП Сергей Станишев на критиките на бившия държавен глава Георги Първанов, че запушва партията.

„Действително е така, не е шега, защото вотът на делегатите беше много ясен и категоричен и дава възможности за консолидация, изразява волята за консолидация на делегатите на Конгреса, каза Станишев, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на БСП добави, че разделителната линия трябва да се лекува.

Важно според него е, че на конгреса са се взели политически решения, които са в основата на политиката и на консолидацията на БСП.

Лидерът на БСП посочи, че партията винаги се е консолидирала около общата кауза – да се спечели доверието на хората против управлението на ГРЕБ и то с ясни послания.

Станишев отново изказа тезата си, че не изключва възможността за предсрочни избори и се мотивира за това с две основни причини.

„Парите в държавата свършиха, фискалният резерв, който оставихме на правителството е опоскан и сега ще вземат 2 или 3 млрд. лв нови дългове, за да запушат бюджетни дупки. И второ, ГЕРБ са безусловно една много силно мотивирана групировка за стоене на власт и за употреба на властта, и те разчитат, че могат машината на Цветанов за правене на избори да я повторят на парламентарните избори. Разбират, че при редовни избори ще им бъде много по-трудно, защото тогава ще лъсне цялото наследство и резултатите от управлението на ГЕРБ", каза още Станишев.

„Има такава възможност за предсрочни избори и ние трябва да работим в предизборен режим”, посочи той и добави, че в партията ще се формира и национален предизборен щаб.

Станишев отново подчерта, че БСП може да спечели изборите, ако се спазят условията: политическа воля, консолидация на партията, дългосрочна визия за излизане на България и от прехода, и от икономическата криза, конкретна програма за първата година от управлението.

„Като председател на Националния съвет на БСП винаги съм бил и съм готов да работя с всеки един от членовете на БСП, с всеки, който искрено желае да преборим ГЕРБ. Това действително е изключително необходимо и всеки трябва да покаже реалната си воля това да се случи", посочи червеният лидер в отговор на въпроса дали приема критиките на Георги Първанов и дали е готов да работи с него.

#Сергей Станишев #Георги Първанов #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »