Тел Авив отбеляза деня на кучето с масажи за четириноги

Тел Авив отбеляза деня на кучето с масажи за четириноги
Източник: www.dogbg.net
A A+ A++ A

 

Кучета и техните собственици получиха безплатен масаж по време на първия ден от фестивала, посветен на кучетата в Тел Авив. Празненството съвпада със световния ден на кучето, който се празнува всяка година на 26 август, предаде БГНЕС.

Стотици четириноги и техните собственици се присъединиха към тържествата в центъра на града, които също така предлагаха портрети за деца и техните любимци, както специално суши за кучета.

Сред другите събития от днешния ден бяха и лекции на тема „кучешки емоции“, както и екстравагантната кучешка хомеопатия.

Израелският град Тел Авив, където не е необичайно собственици да водят кучетата си в театри, ресторанти или дори на работа, се смята за един от най-приятелски настроените към четириногите любимци.

Според данни на градската ветеринарна служба Тел Авив е сред градовете с най-голям брой домашни кучета от глава на населението, като един на всеки 17 граждани има такъв любимец. В града има над 60 кучешки парка, включващи места за утоляване на жаждата на животните, както и денонощни грижи за бездомни кучета. 

#фестивала #Тел Авив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »