Младенов преговаря с Дянков за по-високи заплати за социалните работници

Младенов преговаря с Дянков за по-високи заплати за социалните работници
Министър Тотю Младенов изрази съпричастност към проблемите на социалните работници и отбеляза, че прави всичко по силите си за тяхното решаване. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов обяви, че от понеделник започва преговори с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за увеличение на заплатите на социалните работници от 1 януари 2013 година.

Министър Младенов откри пролетен спортен празник за служителите на социалното министерство в Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи в столичния квартал „Кремиковци", предаде Дарик радио.

В петък служители от Агенцията за социално подпомагане (АСП) от цялата страна протестираха предупредително, поради лошите условия на труд и ниските заплати, които не са увеличавани от четири години, посочва БТА.

Министър Младенов съобщи, че във връзка с осигуряването на нормални хигиенно-битови условия на труд ще бъдат ремонтирани 89 обекта в 65 дирекции „Социално подпомагане" в 74 общини.

По думите на министъра ремонтите ще бъдат извършени по Оперативна програма „Регионално развитие" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като в Шумен и във Видин ремонтите вече са факт.

Общата стойност на проекта, по който АСП е бенефициент, възлиза на близо 5.5 милиона лева, посочи министърът.

Той каза, че най-късно на 23 май социалните работници ще получат работното си облекло, а до края на годината служителите ще бъдат снабдени и с нови компютри.

Министър Тотю Младенов изрази съпричастност към проблемите на социалните работници и отбеляза, че прави всичко по силите си за тяхното решаване.

Той посочи, че два пъти годишно служителите на АСП получават допълнително материално стимулиране, а по ОП „Развитие на човешките ресурси" се работи за тяхното кариерно развитие.

#Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Симеон Дянков #Министър на финансите #социални работници #заплати #Агенцията за социално подпомагане #АСП #вицепремиер #Шумен #Видин #Министерството на регионалното развитие и благоустройството #ОП „Развитие на човешките ресурси" #Оперативна програма „Регионално развитие" #Кремиковци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"