Отворят надлеза на "Ломско шосе"

Отворят надлеза на "Ломско шосе"
Източник: gradat.bg
A A+ A++ A
В София започва вторият етап от разширението на бул. "Черни връх" и заради ремонтите булевардът ще бъде затворен до 19-и декември между улиците "Академик Буреш" и "Флора Кънева", предаде БНР.
 
След 16 часа в столицата ще бъде отворен надлезът на пътния възел "Ломско шосе". Движението обаче ще се осъществява само в едното платно. 

"Предсрочно, с две седмици, ще бъде завършена  втората фаза на западната дъга, започната в края на миналата година с пари от първия програмен период. Удовлетворени сме, че изпълнителят успя за девет месеца, в кратък период да изпълни обекта при тежък трафик на околовръстното и все още незавършени отчуждителни процедури. Шест километра с много съоръжения, три големи пътни възела, от Сливница до връзката със северната скоростна тангента", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Окончателно отсечката ще бъде пусната на 14 септември при първоначален краен срок първи октомври. Задръстванията  ще бъдат донякъде намалени заради пускането в днешния ден на дясното платно от пътния възел двупосочно за движение. Това е платното към столицата. Все още предстои да се положи пътната маркировка, след което движението ще тръгне горе по съоръжението.

 

#Черни връх #Ломско шосе #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници