Първанов обяви Станишев за слаб лидер на БСП

Първанов обяви Станишев за слаб лидер на БСП
Бившият президент Първанов по време на ключовия конгрес на БСП, който избира лидер на партията измежду него и Сергей Станишев. Снимка: София фото ейджънси
A A+ A++ A

„Левицата ще спечели, ако заложи на автентичен и силен лидер, заяви бившият президент Георги Първанов на конгреса на БСП в събота, където е претендент за председателското място в БСП заедно с настоящия председател Сергей Станишев.

„Вие запушвате партията, другарю председател, години наред не давате добавена стойност към резултатите на БСП," обърна се Първанов към Станишев, цитиран от Дарик радио, по време на 48-ия конгреса на партията, чиито делегати трябва да направят избор между двамата късно вечерта в неделя.

„Един от нас ще надделее, няма полза от това, ако няма консолидация зад него, допълни Първанов. Това, което сега виждам, не ми харесва, каза още той и се обърна към апарата: „Отишли сте твърде далеч". „Не искам апаратът да бъде кривото огледалце на председателя," допълни Първанов.

По думите му никога БСП не е била в такава изолация.

„Не мога да разбера каква е нашата цел до изборите през 2013 г., не чух думата победа.Аз не чух думата победа и на първомайския митинг," допълни бившият президент. По думите му трябва да е ясно, че една-две Бойкови зими ще върнат БСП на власт, вече не работи.

„Тезата, че ГЕРБ ще се изхаби, не е убедителна, ние не сме скачени съдове," каза Първанов.

Според него голямата битка с Бойко Борисов е битка на полето на морала.

„Трябва да си дадем сметка имаме ли лидерите, които с чисто лице могат да се изправят на тази битка," коментира претендентът за лидерския пост.

Първанов допълни, че тезата, че БСП не е лидерска партия всъщност прикрива липсата на лидерство в партията.

„Ние губим тежко лидерския бой с ГЕРБ и това е една от основните причини за загубите," каза още той.

По-рано Първанов заяви, че не може да става въпрос за разцепление в партията.

„Ще бъде сблъсък на идеи, на позиции. Разцепление няма да има," допълни президентът от 2002-2012 година. Доскорошният държавен глава беше категоричен, че предлага битка на идеи за това какво трябва да съдържат управленските проекти.

#БСП #Българска социалистическа партия #конгрес #Георги Първанов #Сергей Станишев #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници