Първанов се засрами пред БСП от „случая в Сливен"

Първанов се засрами пред БСП от „случая в Сливен"
Бившият президент Георги Първанов разкритукува публично приближените си от БСП - Сливен, по време на ключовия конгрес на партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият президент Георги Първанов разкритикува приближените си от Сливен, които по-рано тази седмица бяха разкрити да говорят за изборни договорки чрез запис, достигнал до пресата.

„Когато има един такъв случай, като този в Сливен, той се лепва върху всички," заяви Георги Първанов на 48-ия Конгрес на БСП следобяд в събота, предаде Агенция „Фокус". Изявлението му дойде часове преди гласуването, при което 800-те делегати на конгреса ще изберат лидер на партията измежду него и бившето му протеже и бивш министър-председател Сергей Станишев.

Георги Първанов заяви, че не може да си представи, че лидерът ще се скрие зад масата честни морални социалисти. По думите му - лидерът е този, който формира голямото, силното, този, който води.

„Ако смятате, че сме се променили достатъчно и мислим, че никаква промяна не ни трябва, ще спорим много," каза Първанов. Той припомни предизвикателствата на промяната в партията преди години, но „тази промяна вече не стига, а Европа се променя".

Първанов заяви, че всеки с лицето си формира моралния образ на БСП в отговор на изказване на делегата от Община Кирково Бойка Арабаджиева.

Арабаджиева заяви, че най-сериозният въпрос е това, че идеите в партията са размити и посочи, че се пита има ли място с определени хора в тази партия.

#Георги Първанов #Сергей Станишев #БСП #Българска социалистическа партия #конгрес #Георги Славов #Сливен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »