България участва в Нощта на музеите и галериите за осми път

България участва в Нощта на музеите и галериите за осми път
В България общо 13 национални, 29 регионални и 22 общински музея участват в инициативата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Музеите и галериите в Бългрия отварят врати за среднощни посещения за осми път вечерта на 19 май.

Събитието в рамките на Европейската нощ на музеите и галериите всяка година набира все по-голяма популярност.

В България общо 13 национални, 29 регионални и 22 общински музея участват в инициативата, като почти без изключения всеки един от тях е предвидил специални малки и големи инициативи, с които да посрещне своите гости в една от най-активните нощи за музеите и галериите у нас, предаде „Дневник".

Галериите не правят изключение. Освен централните в столицата, десетки по-малки ще зарадват гостите си с безплатни за посещение експозиции и допълнителна програма.

В София местата, които официално участват в събитието, инициирано от Френския културен институт, са 29.

В помощ и за ориентация на най-големите ентусиасти има и карта на точките, на които желаещите да си тръгнат и с награда, освен с обогатени културни сетива, ще могат да събират специални стикети на Vivacom, ако успеят да съберат и представят доказателство, че са минали през всички локации.

За по-отдалечените музеи и галерии „Рено" предоставя и няколко коли, които ще извозват желаещите с начална спирка пред Телефонната палата.

Макар нощта на музеите и галериите в страната на повечето места да приключи около и малко след полунощ, ентусиастите в София могат да продължат културната обиколка, като се включат в традиционния 36-часов театрален маратон на НАТФИЗ, който започва още в 10:00 часа на 19 май и ще продължи до 22:00 часа на 20 май в различните зали на академията.

#Нощ на музеите и галериите #музеи #галерии #театър #НАТФИЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"