Блатер отново на съд

Блатер отново на съд
Източник: www.capital.bg
A A+ A++ A

 

Сеп Блатер отново ще влезе в съда днес за един последен опит да избегне шестгодишното наказание да се занимава с футбол под каквато и да било форма, предаде БГНЕС.

Повече от година след скандалните разкрития във ФИФА, бившият президент на организацията Блатер прави последен опит да изчисти името си като обжалва пред Спортния арбитражен съд (САС) забраната да се занимава с футбол през следващите шест години. Бившият глава на световния футбол определя като глупава санкцията на ФИФА. Днес Блатер лично ще присъства на изслушването в Лозана, което започва в 8:30 сутринта. Решението на САС трябва да стане ясно до няколко седмици.

80-годишният Блатер заяви пред АФП, че се чувства сигурен в оправдаването си, но шансовете му не изглеждат много добри.

Случаят бе повдигнат за пръв път през септември миналата година, когато бившият президент на ФИФА бе обвинен, че е дал на колегата си от УЕФА Мишел Платини 2 млн. швейцарски франка (€1,8 млн.) през 2011 г. Впоследствие ФИФА намери и двамата за виновни в нарушаване на етичните правила на централата и ги изхвърли за по 8 години от футбола, но след това наказанието бе намалено на 6 години.

Преди Блатер и Платини обжалва решението пред САС, но искът му бе отхвърлен, тъй като съда „не бе убеден” в легитимността на въпросните два милиона.

#Сеп Блатер #ФИФА #САС #Мишел Платини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници