Катастрофален спад в туристическите посещения във Франция

Катастрофален спад в туристическите посещения във Франция
A A+ A++ A

 

 

 

Рязък спад в туризма в Париж, пише Нова телевизия. Ислямистките атаки, стачките в трудовата реформа и наводненията са причина за няколко милиона по-малко посетители от началото на годината. Спадът на  чуждестранните туристи е с 11%.

Експерти изчисляват, че тероризмът е причинил на града загуби за 750 милиона евро, а бизнесът ги определя като истинско бедствие. Въпреки че Франция бе домакин на европейското първенство по футбол, приходите не са могли да компенсират огромните загуби и секторът се нуждае от сериозни инвестиции и спасителен план.

Посещенията на Триумфалната арка са намалели с над една трета през първите 6 месеца на годината спрямо същия период през 2016 г. Спадът при "Гран пале" е с 43.9 %, а в двореца Версай – с 20 на сто. Хотелите вече съкращават персонал, въпреки че не го обявяват. Броят на японските посетители е намалял двойно, на туристите от Русия – с над 30 %, а на тези от Китай – с около 20%.

В съобщение в "Туитър" френският външен министър заяви, че към вече обявения пакет от 1 млн. Евро ще бъдат добавени още 500 000 евро държавни средства. Парите са част от обявен през март план за промотиране на Франция като туристическа дестинация на стойност 2.5 млн. Евро.

#Франция #туризъм #спад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"