Почина журналистът Димитър Цонев

Почина журналистът Димитър Цонев
Източник: www.struma.bg
A A+ A++ A

Почина известният телевизионен журналист Димитър Цонев. 

56-годишният журналист от БНТ беше приет в реанимацията на Военно медицинска академия с тежък масивен инсулт на 14 август. Медиците му направиха няколко операции, след което Цонев получи още усложнения, а състоянието му се влоши.

Вчера шефът на ВМА генерал Николай Петров заяви, че състоянието на Цонев остава много тежко. "Той е осми ден при нас, но продължава да е в тежко състояние. Поддържаме органите му чрез апарати. Той получи и тежко белодробно усложнение. Засегната тежко е и централната нервна система", каза Петров. "Към момента тежките белодробни усложнения изземват инициативата, но нещата като цяло са под контрол. Органите му и дишането се поддържат изкуствено. Борим се за живота му", добави той.

Димитър Цонев беше приет в реанимацията на Военна болница, след като получи масивен инсулт. Семейството се прибирало от почивка във Варна. Журналистът шофирал и се оплакал от главоболие и болки във врата. Когато се прибрали у дома, той се почувствал още по-зле. Тогава бил приет в реанимацията на Военна болница, направена му бе мозъчносъдова операция и лекарите дни наред се бореха с последиците от получения хеморагичен инсулт.  

На 30 август Димитър Цонев щеше да навърши 57 години. Той е син е на актьора Коста Цонев и водещата Анахид Тачева. Завършва право в Софийския университет. 

В периода от 1986 до 1991 година е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“. От 1991 до 2002 година е водещ „Новини“ по Канал 1.

През 2002 година участва в конкурса, обявен от Съвета за електронни медии, за генерален директор на БНТ, но СЕМ избира Кирил Гоцев. През есента на 2002 година е назначен за говорител на кабинета на Симеон Саксубургготски. След това се връща в БНТ и става заместник програмен директор и години наред е водещ на предаването „В Неделя с...“.

От Октомври 2012 година до март 2014 година Цонев е ководещ на предаването по БТВ "Лице в лице" заедно с Цветанка Ризова. Цонев напуска БТВ, за да се върне в БНТ като водещ на предаването "Още от деня".

Автор е на 17 документални филма, между които „Професия полицай“, „Избори по американски“, „Туризмът в САЩ“ и др.

Поклон пред паметта му!



#Димитър Цонев #БНТ #Николай Петров #Военна болница #Варна #Коста Цонев #новини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »