Документи за кандидатстване в НАТФИЗ може да се подават до 26 август

Документи за кандидатстване в НАТФИЗ може да се подават до 26 август
A A+ A++ A

 

НАТФИЗ приема документи за кандидатстване до 17.30 ч. на 26 август, а изпитите по традиция ще се проведат в дните между 1 и 10 септември, съобщава БГНЕС.

21 изпитни комисии с близо 70 преподаватели и 27 изпитни пространства (сцени, ателиета, студиа и т.н.) в трите сгради на Академията, очакват да видят и оценят представянето на кандидат-студентите.

За всички бакалавърски специалности от факултет „Сценични изкуства“, изпитите ще се проведат в три кръга, а за магистърските специалности на същия факултет, изпитните кръгове са два.

Сериозна промяна е въведена в методологията на изпитите при кандидатите за специалностите във факултет „Екранни изкуства“. Те ще се оценяват само в два кръга и ще бъдат избрани в сравнителен план, с общо за всички профили крайно класиране.

Двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат 190 първокурсници в 21 бакалавърски и магистърски.

Всички, новоприети първокурсници във факултет „Екранни изкуства“, от бакалавърските специалности: Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика и специалността Филмов и телевизионен звук, която е нова за Академията, ще започнат учебната 2016/2017 година с интензивен уъркшоп в Юндола – „Основи на аудиовизуалното производство“, който за трета поредна година ще се реализира с изключителната подкрепа на ОББ.

Очаква се, броя на кандидат-студентите да надхвърли миналогодишния, но колко ще бъдат подалите документи и колко кандидати ще се съревновават за всяка свободна позиция, ще може да се определи едва след последния ден – 26 август.

#НАТФИЗ #документи #кандидат-студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »