Социалдемократите в Германия дадоха рамо на Станишев

Социалдемократите в Германия дадоха рамо на Станишев
Нуждаем се от промяна на политиката в Европа, заявява Зигмар Габриел и посочва, че се надява на скорошна среща с лидера на БСП Сергей Станишев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германските социалдемократите дадоха силно рамо на настоящия лидер на БСП Сергей Станишев, който се надява да бъде преизбран на поста в битка срещу предишния президент Георги Първанов.

В писмо до 48 Конгрес на партията лидерът на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел отчете успехите постигнати от европейската левица под ръководството на Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

„Скъпи Сергей, надявам се и занапред да работим в тясно сътрудничество, особено в рамките на партията на европейските социалисти, която под твое ръководство през изминалите месеци дава важни импулси за социалдемократическата алтернатива на политиката на финансови рестрикции на европейските консерватори," се казва в писмото.

„Нуждаем се от промяна на политиката в Европа. Промяна насочена към растеж, повече заетост и повече социална справедливост. На нас социалдемократите и социалистите се пада отговорността да наложим политическата промяна в досегашния модел на управление на Европа," заявява още Зигмар Габриел и посочва, че се надява на скорошна среща с лидера на БСП Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #48 Конгрес на БСП #Георги Първанов #Зигмар Габриел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници