Предложиха закупуване на дронове в борбата с пожарите

Предложиха закупуване на дронове в борбата с пожарите
Източник: aerocam.bg
A A+ A++ A
Дронове да бъдат включени в борбата с пожарите предлагат от ръководството на община Тунджа. Само през последната седмица на територията на общината са гасени 30 пожара, предаде БНР.

В землищата на 44-те села на община Тунджа през последните дни са изгорели 1000 декари сухи треви и храсти, горяло е и сметището до село Веселиново. Освен пораженията, в гасенето на пожарите се влага и много финансов ресурс, а в много от случаите теренът е труднодостъпен и се действа, без да има реална представа за обстановката. Това е и причината кметът на общината Георги Георгиев да поиска закупуването на дрон.

"Защото аз самият се убедих, когато беше пожарът в Драма, че това може да бъде много ценно. Подходите, пътищата да се видят, откъде пожарните да дойдат, къде трябва да се изорат по най-бързия начин ивиците, тъй че да не се разширява пожарът", каза още Георгиев.
 
Освен за борба с пожари дронът може да се използва и при наводнения, както и за опазване на обществения ред. Стойността на едно устройство е между 5 и 10 000 лева.

#дрон #Тунджа #Георги Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"