Държавата отнела имущество за 6 млн. лв. на 12 престъпници за 2012 г.

Държавата отнела имущество за 6 млн. лв. на 12 престъпници за 2012 г.
Народното събрание прие новия Закон за отнемане на незаконно придобито имущество на 3 май след бурни дебати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имущество за над 6 млн. лв. е конфискувала Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, за първите 4 месеца на 2012 г.

Държавата е отнела имущество на 12 лица, като най-ниската сума за едно лице е 143 100 лв., а най-високата – 1 797 835 лв., съобщават от Комисията.

Конфискацията е осъществена след окончателно влезли в сила съдебни решения в полза на държавния орган, след като Комисията е спечелила общо 32 дела, съответно на първа, втора и трета инстанция.

Отнетото имущество в полза на държавата включва над 60 недвижими имота (апартаменти, земеделски земи, къщи, офиси, търговски обекти, сред които бар и сладкарница) и 49 моторни превозни средства – автомобили, камиони, мотоциклети и др.

Също така са отнети и наличности по банкови сметки, дялове от търговски дружества, както и левовата равностойност от продажната цена на недвижими имоти, леки автомобили и други ценности.

#придобито от престъпна дейност #конфискация #незаконно имущество #недвижими имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »