Усмихнете се на дъжда – 5 причини дъждовната пролет да е полезна за здравето ви

Усмихнете се на дъжда – 5 причини дъждовната пролет да е полезна за здравето ви
A A+ A++ A

Може би обичате дъжда, но пък вече искате да спре да вали, да изгрее слънце и да се отървете от чадъра и мокрите си обувки през почивните дни.

Ако все пак продължи да вали, ето няколко причини да не се депресирате от дъжда и да приемете, че всъщност времето в момента е много хубаво за вашето здраве:

  1. Дъждът изчиства въздуха от прах и вредни вешества, благодарение на което алергиите драстично намаляват. Ако страдате от алергия към полените, след дъжд е най-доброто време да се разходите. Не забравяйте и да отворите прозорците и хубаво да проветрите дома си.
  2. Дъждът ще ви събере у дома със семейството. Ето една чудесна възможност за някоя нова семейна игра. А защо не да поканите и приятелите ви да се включат. Това ви гарантира един приятен и разтоварващ следобед у дома.
  3. Какво по-добро от дъждовното време, за да отворите готварската книга и да приготвите за любимите ви хора нещо интересно и здравословно за хапване. Времето е ваше!
  4. Докато вали, можете на спокойствие да се посветите на любимото си занимание – дали ще плетете, дали ще слушате музика, дали ще четете книга, направете това, което ви доставя удоволствие и за което все не ви достига време.
  5. Дъждовното време означава почивен ден и за вашата кожа и коса! Днес имате оправдание да не използвате сешоар и маша, както и гримове. Косата и кожата ви ще са ви благодарни.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"