Успехът на референдума в Унгария ще разтърси Европа

Успехът на референдума в Унгария ще разтърси Европа
Източник: www.golos-ameriki.ru
A A+ A++ A

 

В Унгария през октомври ще има референдум във връзка с квотите за прием на мигранти в ЕС. Премиерът Виктор Орбан очаква че още най-малко три държави – Чехия, Полша и Словения, ще последват примера на неговата страна.“Ако унгарският референдум през октомври бъде успешен, това може да доведе до цунами от референдуми в Европа и още повече ще разтърси ЕС“, каза Орбан, предаде БГНЕС.

Управляващата партия Фидес е на мнение, че този референдум „е въпрос на живот и смърт“, когато се отнася до бъдещето на Унгария. Целта на референдума е да бъде показано, че мнозинството от унгарците са против брюкселската бюрокрация, каза Орбан. За да се осъществи неговата цел и референдумът да успее трябва да гласуват най-малко 4 млн. унгарци.

Въпросът, на който на 2 октомври отговор трябва да дадат унгарците, е: „Искате ли ЕС да има право да изпраща за заселване на чуждестранни граждани в Унгария без разрешението на парламента?“

Орбан е уверен, че евентуалният успех на референдума ще предизвика в Европа ефекта на доминото, пише британския в. „Експрес“. „Очакваме много други европейски страни, и особено тези от Вишеградската четворка, да тръгнат по стъпките на Унгария“, каза в тази връзка Орбан.

#референдум #Унгария #ЕС #Виктор Орбан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"