ГЕРБ: Паметта за Възродителния процес не е запазена марка на ДПС

ГЕРБ: Паметта за Възродителния процес не е запазена марка на ДПС
Очаква се между митингите Ахмед Доган да стегне редиците на враждуващите лобита в ДПС в Кърджали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

50 български изселници пристигнаха от турския град Бурса в Джебел за отбелязването на годишнината от майските събития през 1989 г. по покана на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и на общинското ръководство на партията.

От централата на ГЕРБ в Кърджали съобщиха за безпрецедентното присъствие на гостите от Бурса, които ще участват във възпоменателния митинг за драматичните събития и жертвите на Възродителния процес на площада в Джебел, предаде БГНЕС.

На митинга в Джебел в събота ще участва и лидерът на ДПС Ахмед Доган, който е пристигнал в Кърджали около 19:00 часа в петък и е присъствал на среща с партийния елит недалеч от областния град.

„За пръв път политическа сила извън ДПС кани гости за традиционните чествания на 19 май. Този ден не е запазена марка на ДПС и никой няма право да си присвоява заслугите за отвоюваните от обикновените хора права и свободи“, гласи изявлението на общинския председател на ГЕРБ в Джебел Мюмюн Исмаил, разпространено от партийния офис.

Нито той, нито съветниците в местния парламент обаче са получили официални покани за включване в събитието, което по традиция ще премине под засилена полицейска охрана.

В събота в Джебел се очаква към Доган да се присъединят лидерите от централата на ДПС, депутатите, кметовете и много симпатизанти, както и множество гости от Турция.

#Бурса #Джебел #Кърджали #Възродителен процес #Цвета Караянчева #ГЕРБ #ДПС #Турция #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"