Прокуратурата в Пазарджик разглежда случая с 13-те мигранти в БМВ-то на "Тракия"

Прокуратурата в Пазарджик разглежда случая с 13-те мигранти в БМВ-то на "Тракия"
Източник: pzdnes.com
A A+ A++ A

 

Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик се наблюдава досъдебното производство, водено срещу Александър Д., на 35 г., който бе заловен да превозва 13 нелегални мигранти в БМВ-то си, предаде БГНЕС.

На 18 август 2016 г. на автомагистрала „Тракия“, км 79, чрез използване на лек автомобил БМВ, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно Александър П. подпомогнал чужденци – 13 мъже от Афганистан, да преминават през страната в нарушение на закона , като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице, ненавършили 16 годишна възраст, съобщиха от прокуратурата.

До момента е установено, че на 18 август 2016 г. около 10 ч. на автомагистрала „Тракия“, в района на обл. Пазарджик , автопатрул на „Пътна полиция“, спира за проверка лек автомобил БМВ, след което е установено, че водачът превозва 13 нелегални мигранти, незаконно преминали на територията на Република България.

Извършени са неотложни процесуално следствени действия. Работата по случая продължава, с установяване възрастта и самоличността на мигрантите. Шофьорът на автомобила е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

#Районна прокуратура-Пазарджик #Тракия #Пътна полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »