Синът на Спатията ремонтира паркинга на Лукарски

Синът на Спатията ремонтира паркинга на Лукарски
Източник: www.infotourism.net
A A+ A++ A

 

Министерството на икономиката е обявило за победител в обществена поръчка за ремонт на паркинга му фирмата на бивш партиен активист на ГЕРБ. Това става ясно от документацията на поръчката, предаде БГНЕС.

Първоначалните намерения на ведомството на икономическия министър Божидар Лукарски са били за подмяна на настилката – общо около 1000 кв. м. да се платят 100 000 лв., без ДДС.

В края на юни Министерство на икономиката обявява обществена поръчка подмяна на настилката на паркинга пред входа на ведомството. Сградата се намира на ъгъла на улиците “Славянска” и “Г.С.Раковски”. „Съществуващата настилка на паркинга и тротоара се състои основно от тротоарни плочи и е в много лошо състояние, в някои участъци е изронена и разрушена, което е предпоставка за възникване на злополука за служителите и посетителите на министерството”, мотивират необходимостта от ремонт от МИ.

За участие в процедурата документи подават четири фирми, от които са допуснати три. Печели фирма, която дава с над 30% по-ниска оферта от максималната. Собственик на “Ековат-България” ЕООД е 31-годишният Румен Фиданов, син на бившия общински председател на ГЕРБ в община Баните Велин Фиданов – Спатията. Протоколът за избор на фирмата-изпълнител е подписан от заместник-министъра на икономиката Любен Петров на 10 август 2016 г. В крайна сметка фирмата на Румен Фиданов ще ремонтира паркинга на Министерство на икомониката за малко над 80 000 лв., с ДДС.

В началото на април 2015 г. Велин Фиданов е изключен от ГЕРБ заради “уронване престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ”. Причината - синът му е задържан в нощта на парламентарните избори през 2014 г., заради нанесен побой над опонент, придружен с изпочупване на заведение. Жертвите на побоя дори са посетени от Мустафа Карадайъ, депутат от региона и настоящ лидер на ДПС. Малко повече от година след инцидента, Румен Фиданов е оневинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Само един месец след изключването на баща му от ГЕРБ, през май 2015 г., Румен Фиданов се замесва в друг политико-криминален скандал. Този път обект на агресията се оказва кметът на Загражден Венцислав Шишков. Пред местния сайт “Отзвук” Румен Фиданов сам обявява, че срещу него има над 20 полицейски преписки. Преди пет години Фиданов дори влиза в конфликт с началника на полицейския участък в Баните, който напуска и се мести в полицията в Пловдив.

Честите криминални инциденти, в които Румен Фиданов се замесва, не пречат фирмата му “Ековат-България” ЕООД да печели редица обществени поръчки за инфраструктурни проекти, обявени от държавни дружества в сферата на енергетиката в последните години. Така се оказва, че без проблем местният бабаит от Баните успява да спечели и поръчката за ремонт на паркинга и тротоарите пред Министерство на икономиката, което е оглавявано от партийния лидер на СДС. Остава единствено ведомството на Божидар Лукарски да публикува сключения договор с Фиданов.

БГНЕС припомня, че заради съмнителна обществена поръчка в началото на седмицата оставки подадоха директорът на Гранична полиция и един от заместниците му - бяха сключили договор за превоз на бежанци с фирмата на бащата на арестуван за нелегален превоз на мигранти. Оставките бяха подадени след разпореждане на премиера Бойко Борисов до вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. 

#Министерството на икономиката #Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"