Дъжд и гръмотевици над Западна България

Дъжд и гръмотевици над Западна България
Източник: www.infonews.bg
A A+ A++ A

 

Отново по-значителни увеличения на облачността ще има над западната половина на страната и там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, съобщи БГНЕС.

Над източната половина ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°, на места в Северозападна България малко по-ниски, съобщиха от НИМХ.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна, с краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър: в масивите в Западна България - от юг-югоизток, в Източна - от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са около 27-29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2. 

#НИМХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"