Повече от 600 незаконно изсечени дървета в Търново

Повече от 600 незаконно изсечени дървета в Търново
A A+ A++ A

 

Незаконен добив от общинска горска територия на почти 200 куб. м. дърва, установиха горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново, съобщиха от БГНЕС.

До констатиране на нарушението е довела съвместна проверка със служители от РУ – Велико Търново на товарен автомобил, превозващ 10 куб.м. дърва за горене от дървесен вид зимен дъб, маркирани с общинска марка. Дървата са били придружени с хартиен превозен билет, издаден от директора на Общинско предприятие гр. Велико Търново за земеделска територия.

Видът и качеството на транспортираната дървесина провокирали допълнителна инспекция на мястото, от където е била добита. Установено е, че става въпрос не за добив на дървесина от земеделска територия, а за сеч в горска територия - общинска собственост, в землището на с. Въглевци, община Велико Търново, за която няма издадено позволително за сеч.

При извършената теренна проверка се установява, че в различен период от време са отсечени общо 619 броя дървета от дървесен вид зимен дъб, равняващи се на почти 200 куб. метра дърва за горене. Нарушението е констатирано на 16 август 2016 г.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура - Велико Търново. 

#незаконна сеч #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"