Македония празнува Денят на въоръжените сили. Президентът похвали армията за справянето й с бежанската криза

Македония празнува Денят на въоръжените сили. Президентът похвали армията за справянето й с бежанската криза
A A+ A++ A

 

Много е важно да се прави сметка за бюджета на армията на Македония и за жизнения стандарт на нейните служители, заяви президентът на Македония Георге Иванов по случай празника на въоръжените сили на страната, съобщава БГНЕС.

Иванов подчерта, че армията защитава и границите на държавата, и суверенитета й, както и сигурността и независимостта на страната. И е парадоксално, подчерта президентът, че въпреки постоянното изтъкване на подготвеността и самопожертвователността на въоръжените сили като институция, всяка година бюджетът за отбрана бива намаляван, предаде МИА.

Иванов изрази недоумение как при постоянното намаляване на бюджета на армията войската на Македония де факто изпълнява задачите на други институции, включително и за справяне с последиците както от природни, така и от предизвикани от хората бедствия. Поради което президентът отправи поръка на армията да й бъде дадено това, което й се полага и което й е необходимо, за да продължи да бъде щит на независимостта и суверенитета, на сигурността и стабилността на страната. Георге Иванов похвали войската за справянето й с бежанската и миграционна криза, с който проблем по-големи и по-добре оборудвани армии не успяха да се справят.

#Македония #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"