Според Меркел тероризмът не влиза в Германия с бежанците

Според Меркел тероризмът не влиза в Германия с бежанците
A A+ A++ A

 

Германският канцлер Ангела Меркел твърди, че мигрантите не носели със себе си тероризъм в Германия, въпреки явните доказателства за връзката на терористите от Париж с мигрантските потоци, съобщава Агенция Фокус.

Миналата година в Германия пристигнаха над 1 млн. души, бягащи от войни и бедност в Близкия изток, Африка и други райони на света. Отношението към тях се изостри след няколко нападения срещу цивилни граждани миналия месец, включително три нападения, извършени от мигранти. За две от тези нападения отговорност пое Ислямска държава.“Феноменът на ислямисткия тероризъм, на ИД, не е феномен, дошъл при нас с бежанците“, каза Меркел на среща на християндемократите в източната провинция Мекленбург-Предна Померания в навечерието на предстоящите на 4 септември местни избори. Канцлерът допълни, че много хора са пътували от Германия до Сирия за обучение от ислямистките екстремисти. През юни вътрешният министър на германия Томас де Мезиер каза, че над 800 души са отишли в Сирия и Ирак. „Тази група ни безпокои от няколко години“, каза Меркел в Нойстерлиц, град на около 100 км. северно от Берлин.

Популярността на Меркел пострада след поредицата от атаки и според анкети 52% от германците смятат за лоша политиката й по отношение на мигрантите.

#бежанци #Германия #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »