Турската финансова полиция провежда масирана операция в Истанбул

Турската финансова полиция провежда масирана операция в Истанбул
Източник: www.bgnes.com
A A+ A++ A

 

В ход е мащабна операция на турската финансова полиция в Истанбул и други турски провинции, насочена срещу предприятия, заподозрени, че са финансирали Фетхулах Гюлбен, обвиняван, че е организирал опита за преврат в Турция, съобщават местни медии, предаде БГНЕС.

Прокуратурата е издала 187 заповеди за арест на лица, сред които има и известни бизнесмени, съобщи телевизия Си Ен Ен тюрк. До момента са задържани около 20 души, сред които трима от тях са синове на министри.

Според турски медии задържан е синът на министъра на вътрешните работи Муамер Гюлер. Съобщава се, че министър Гюлер е отложил посещението на ГКПП Капитан Андреево, където днес се подписва проект между Турция, България и Гърция за създаване на общи гранични екипи. Задържани са също синът на министъра на икономиката Зафер Чаглаян и синът на министъра на екологията и околната среда Ердоган Байрактар.

Сред задържаните е и заместник-директор на "Халк банкасъ", обществена банка, чрез която се отпускат заемите за жилищното строителство. Твърди се, че полицейската операция се води и в други области на страната, като се очакват нови разкрития и арести.

Според съобщенията във връзка с полицейската операция става дума за разкрития на мащабни корупционни сделки и търгове в системата на масовото жилищно строителство, Токи, в размер на над 2,5 млрд. турски лири.

В операцията участват хиляда полицаи, а полицейски екипи са били на 100 адреса в различни квартали на мегаполиса.

 

 

#Истанбул #прокуратурата #Муамер Гюлер #Зафер Чаглаян #Ердоган Байрактар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници