Над 1 млн. румънци ще почиват в България

Над 1 млн. румънци ще почиват в България
Очакваният ръст на румънски туристи в България спрямо предходната година е с 6%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1 милион туристи от Румъния ще посетят България през тази година, съобщи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

България предлага все повече и разнообразни възможности за морски, ски и специализиран туризъм - целогодишно и на атрактивни цени, каза Маринов в Букурещ на туристически форум в рамките на 8-ата световна среща на българските медии, цитиран от „КРОСС".

Очакваният ръст спрямо предходната година е с 6%. През 2011 г. спрямо 2010 пък е бил с 4.6%, като румънците тогава са били 960 365 души.

По проект по Оперативна програма „Регионално развитие“ държавата започва рекламна кампания, насочена към румънския пазар, за възможностите за туризъм в България, предаде Дарик.

По време на туристически форум бяха представени основните центрове за балнеология и СПА туризъм, два от градовете – претенденти за европейска културна столица през 2019 г., София и Велико Търново, както и комплекс „Двореца“ в Балчик.

Разчетите на икономическото министрество сочат увеличение на броя на чуждестранните туристи в България през тази година с между 6 и 8%, обяви още Маринов.

#Балчик #Велико Търново #София #Оперативна програма „Регионално развитие“ #енергетиката и туризма #заместник-министър на икономиката #Иво Маринов #туристи #България #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"