В парк "Бедечка" ще продължи да се строи, алармират екозащитници

В парк "Бедечка" ще продължи да се строи, алармират екозащитници
БТВ
A A+ A++ A
 
 

Оставката на главния архитект на Стара Загора Иван Кирчев заради парк "Бедечка" няма да спре проекта за нов квартал върху 400 декара реституирани зелени терени, съобщава БТВ. Това алармираха екозащитници след разкритията, че съпругата на главния архитект Кирчев е проектирала част от новия квартал.

От сдружение "Запазете Бедечка" приемат вчерашната оставка на главния архитект Иван Кирчев с резерви, че това ще спаси парк "Бедечка". 400 декара ще се превърнат в жилищен квартал.

И днес строителството на къщичките, проектирани от съпругата на Кирчев, продължава. От общината хем приемат оставката на Кирчев, хем подчертават, че се строи върху реституирани земи, върнати на собствениците с решения на три общински съвета.

След оставката на арх. Кирчев, новият главен архитект на града ще бъде избран с конкурс.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че с новия главен архитект ще търсят законови възможности да спасят територията, която е залесена в парка.

Защитниците на "Бедечка" продължават да настояват за мораториум върху строежа, докато се намери най-доброто и приемливо решение за запазването на парка.

#парк "Бедечка" #строителство #екозащитници #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »