По-високи глоби за шофьорите без винетки

По-високи глоби за шофьорите без винетки
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Държавата въвежда по-високи глоби за шофьорите без винетки. Наблюденията на контролните органи показват, че най-често нарушаващи закона са тежкотоварните автомобили, които преминават транзитно през страната, предаде БНТ.

За последните 5 дни, в които АПИ и "Пътна полиция" извършват проверки, са санкционирани 500 нарушители. Същевременно до март ще бъде избран изпълнителят на новата система за тол такси и електронна винетка, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова. Новата система ще струва 200 милиона лева, но за сметка на изпълнителя. Държавата щяла да му върне парите разсрочено.

"Проверката, обаче, показва, че имаме масово транзитно преминаващите, така наречените "гастарбайтери", виждаме масово незалепяне на винетни стикери. В голямата си степен те ги имат, закупени са, не карат без, но те не са изцяло залепени на стъклото или са залепени с фолио, за да могат да бъдат местени от кола на кола. Също така, някои си ги държат в жабката, а видяхме и непродупчени винетни стикери", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

#АПИ #Пътна полиция #Лиляна Павлова #винетки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"