Японската Fujitsu ускорява машинното обучение

Японската Fujitsu ускорява машинното обучение
Източник: planet10tech.com
A A+ A++ A

Компанията Fujitsu разработи софтуер, който е способен да ускори изпълнението на задачи, свързани с машинно обучение на оборудване с многобройни графични процесори (GPU).

Изпитанията на Fujitsu показват, че новият софтуер осигурява от 15 до 27 пъти по-високо бързодействие в сферата на машинното обучение, като използва 16 и 64 GPU процесора, вместо досегашните решения. При това скоростта на обучение нараства с 46% (при система с 16 графични процесора) и със 71% (при 64 GPU).

Програма се явява ефективно решение за паралелно пускане на работни процеси за машинно обучение на няколко графични системи. Досега за тази цел се използваха няколко компютъра, обединени в мрежа и работещи паралелно. Подобна схема обаче усложнява мащабирането на системата, тъй като с увеличаване на броя на компютрите нараства и времето, необходимо за обмен на данни.

Софтуерът на Fujitsu решава този проблем. Програмата използва нови технологии за разпаралелване на операциите, които работят в тандем с отворената платформа Caffe за повишаване на ефективността на машинното обучение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"